ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

23/5/18

Οι ανεμογεννήτριες στα Πιέρια, προχωρούν κανονικά. Δεν ανακλήθηκε η απόφαση. Ένταση, φωνές και διαμαρτυρίες από του δημότες…!!! (φωτο+βίντεο)

Ένα δύσκολο απόγευμα πέρασε η Δημοτική ομάδα του Δήμου Κατερίνης στην κατάμεστη από δημότες αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, λόγω της έκτακτης συνεδρίασης που έγινε εχθές (22/5) για το θέμα....
τω ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη.


Θυμίζουμε ότι η συνεδρίαση κλήθηκε από το 1/3 των δημοτικών συμβούλων (κυρίως της αντιπολίτευσης) και των κατοίκων της περιοχής, με θέμα την συζήτηση και λήψη απόφασης για την ανάκληση της με αριθμό 435/2017 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης που αφορούσε την έγκριση εκμίσθωσης με δημοπρασία δημοτικής έκτασης στη θέση “Πέντε Πύργοι” της Δημοτικής Ενότητας Πέτρας του Δήμου Κατερίνης, με σκοπό την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού πάρκου.

Ο κόσμος και το… πρωτόκολλο

Από την αρχή της συνεδρίασης η ατμόσφαιρα μύριζε «μπαρούτι». Γι’ αυτό άλλωστε από νωρίς κλήθηκε η αστυνομία μέσα και έξω απ’ την αίθουσα αλλά και το Δημαρχείο. Για να προλάβουν τα όποια πιθανά έκτροπα. Ευτυχώς όμως στο τέλος πήγαν όλα καλά αφού επικράτησε η ψυχραιμία.

Ωστόσο η παρουσία του κόσμου ήταν μεγάλη αφού η αίθουσα είχε γεμίσει σχεδόν ασφυκτικά, όχι μόνο από τοπικούς (της Μηλιάς δηλ. δημότες) αλλά και δημότες της Κατερίνης. Από το πρωτόκολλο παρόντες ήταν μόνο οι 2 από τους 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή η κυρία Σκούφα και ο κύριος Καστόρης. Ενώ ο κύριος Τζαμακλής έστειλε εκπρόσωπο λόγω απουσίας του σε ανειλημμένες υποχρεώσεις. Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω εκπρόσωπος ήταν λακωνικότατος (σε αντίθεση με τους άλλους 2 συναδέλφους του) στην τοποθέτησή του, η οποί ήταν αρνητική ως προς την κατασκευή των ανεμογεννητριών.

Όσο για τον κύριο Κουκοδήμο, αναφέρουμε ότι έστειλε επιστολή η οποία και αναγνώστηκε από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κυρία Πόπη Τζουμέρκα, και η οποία επιστολή ήταν επίσης αρνητική.

Την ίδια τακτική της επιστολής, (αφού ήταν απούσα λόγω επίσης ανειλημμένων υποχρεώσεων) ακολούθησε και η Αντιπεριφερειάρχης κυρία Μαυρίδου, η οποία ωστόσο τοποθετήθηκε θετικά στην επιστολή της στο χθεσινό Δ.Σ. στο θέμα των ανεμογεννητριών.


Απουσίες με ερωτηματικά…

Ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης ήταν όλοι σύμφωνοι στην ψηφοφορία τους, εξαιρουμένου του κ. Χρήστου Γκουγκουρέλα, ο οποίος τοποθετήθηκε στη συνεδρίαση αιτιολογώντας της θέση του, εντύπωση έκαναν κάποιες «περίεργες» απουσίες συμβούλων της συμπολίτευσης, οι οποίες και σχολιάστηκαν (κυρίως αρνητικά) από τον κόσμο.

Βίντεο απο τον "Οδηγό Πιερίας" με την έναρξη του χθεσινού Δ.Σ. και τις τοποθετήσεις της αντιπολιτευσης:


Βίντεο απο την ψηφοφορία, αλλά και απο το κλίμα που επικρατούσε εχθές στο δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης:



Φωτογραφίες:










1 σχόλιο:

  1. Λίγη η αντιπολίτευση όσο για τη συμπολίτευση να εχεις φτασει στο φθαρμένο πλέον σημείο να θέλεις και καλό να κάνεις αλλα να αμφισβητείσε και να μη λες να τα παρατησεις,μπορείτε λίγες ανεμογεννήτριες να τοποθετησετε και στον προτυπο οικισμο παραλίας κορινού αν το επιτρέπουν τα βιοκλιματικά σας σχέδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή