ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

22/4/18

Η εξιστόρηση του θαύματος από την Αρχιλοχία Πλεξίδα και η αντίδραση του Αρχηγού ΓΕΣ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Την ευκαιρία να εξιστορήσει, το θαύμα της Παναγίας με τη διάσωσή της όπως αυτή το έζησε και το βίωσε κατά την πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου πριν από ένα χρόνο στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, είχε η μοναδική επιζήσασα Βασιλική Πλεξίδα.

Ήταν προχθές στην ετήσια τελετή μνήμης στο Σαραντάπορο όταν κατά τη διάρκεια της παράθεσης του καφέ, ο Αρχηγός ΓΕΣ που καθόταν μαζί με το Μητροπολίτη Ελασσόνας κ.κ. Χαρίτων ζήτησε από την Αρχιλοχία να αναφερθεί στο θαυμαστό γεγονός της διάσωσης της, το οποίο ήθελε να πληροφορηθεί από την ίδια ο παριστάμενος Μητροπολίτης Ελασσόνας κ.κ. Χαρίτων καθώς και Πρωτοσύγγελος της Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου Αρχιμανδρίτης π. Αχίλλειος.
Με δέος, σεβασμό και συγκίνηση όλοι άκουγαν την Αρχιλοχία Πλεξίδα να μιλά για την παρέμβαση της Παναγίας Ακρωτηριανής της Σερίφου, που την κράτησε στη ζωή.  Γι’ αυτό το λόγο όπως και η ίδια ανέφερε εκτός από το τάμα που έκανε στο μοναστήρι της Σερίφου, στην εκπλήρωση του οποίου παρευρέθηκε και ο ίδιος ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος με τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, έφτιαξε και ένα δικό της μνημείο με την Παναγία Ακρωτηριανή στο σημείο ακριβώς όπου βρέθηκε μετά την πτώση του ελικοπτέρου από υπάλληλο της ΔΕΗ, που έφθασε πρώτος στο συμβάν.
Ο Αρχηγός ΓΕΣ που από την πρώτη στιγμή του συμβάντος στήριξε την Αρχιλοχία Πλεξίδα, ήταν ενήμερος για όλα εκτός από την κατασκευή του προσωπικού μνημείου της Αρχιλοχία που έγινε πριν λίγες ημέρες και δεν ήταν εμφανές από το σημείο της επίσημης τελετής.
Όπως οι ίδιοι ακούσαμε, ζήτησε από το Διοικητή Στρατιάς Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, ένα υπηρεσιακό τζιπ, με οποίο ο ίδιος μαζί με την Αρχιλοχία Πλεξίδα και τον Ανθυπασπιστή Πεζοναύτη σύζυγό της θα πήγαιναν να το προσκυνήσουν.
Παρά το φορτωμένο πρόγραμμα του Αρχηγού, μετέβη στο μνημείο κάτι που σχολιάστηκε θετικά από τα στελέχη και κυρίως από τους κατοίκους της περιοχής με τους οποίους είχε και συνομιλία.
Δείτε φωτό και βίντεο από το προσκύνημα της Αρχιλοχία Πλεξίδα στο σημείο της διάσωσή της και τη μετάβαση με τον Αρχηγό ΓΕΣ:











 Πηγή: kranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου