ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

16/2/18

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Κώστας Κουκοδήμος κατέθεσε σήμερα μήνυση στον Σάββα Χιονίδη: Ο δήμαρχος προσέβαλε την τιμή και την υπόληψή μου - Εντός των προσεχών ημερών θα καταθέτει αγωγή ο επιχειρηματίας Βασίλης Λάμπρου

Ο βουλευτής της Ν.Δ Κώστας Κουκοδήμος κατέθεσε σήμερα μήνυση στον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για αυτά τα αναληθή που ειπώθηκαν σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης  που αφορούσε το παραθαλάσσιο ακίνητο περίπου 51 περίπου στρεμμάτων.

Το οικόπεδο  βρίσκεται  και της παραλίας του Καλιθεάς, και είναι  στην δικαιοδοσία του ΤΑΙΠΕΔ που το είχε συμπεριλάβει προς εκποίηση, αλλά η διαδικασία αξιοποιήσης σταμάτησε μετά από παρέμβαση του δημάρχου Κατερίνης και των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, οι οποίοι όπως είπε ο δήμαρχος στηρίζουν τις θέσεις του επί του θέματος.

Επίσης άφησε αιχμές για κάποιους επιχειρηματίες και για το "υποχείριο τους που κινεί το πολιτικό κομμάτι", όπως είπε χαρακτηριστικά.
Βάσιμες πληροφορίες λένε ότι ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης δεν άφησε τον επιχειρηματία να πάρει το οικόπεδο για να μην θιχτεί η επιχείρησή του στην Ολυμπιακή Ακτή

Δήλωση Κώστα Κουκοδήμου – Βουλευτή Πιερίας


Με δήλωσή  του γνωστοποιεί πως προχωρήσε σε μήνυση σε βάρος του δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για τα όσα ειπώθηκαν χθες βράδυ σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης.

Με αφορμή τα όσα φαιδρά ειπώθηκαν από το δήμαρχο Κατερίνης Σάββα  Χιονίδη στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης, δηλώνω τα εξής:
«Ειλικρινά, δεν μπορώ να κατανοήσω τον πραγματικό λόγο  της αναίτιας και απρόκλητης επίθεσης στο πρόσωπό μου.
Ο δήμαρχος  με όσα είπε προσέβαλε την τιμή και την υπόληψή μου.  Είμαι υποχρεωμένος να προσφύγω  στην ελληνική δικαιοσύνη».

Δήλωση του επιχειρηματία κυρίου Βασίλη Λάμπρου






Όλη η δήλωση του κυρίου Λάμπρου:


Κατερίνη, 30 Νοεμβρίου 2017

Ο τουρισμός στην Ελλάδα αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης, ιδίως κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, με σημαντική συμβολή στην αγορά εργασίας, παρουσιάζοντας συνεχή αύξηση στα έσοδα και στις αφίξεις επισκεπτών και με πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πρόσφατα δήλωσε ότι ο τουρισμός είναι ο πιο παραγωγικός κλάδος της οικονομίας.

Την ώρα που σε άλλους τουριστικούς νομούς επενδύονται τεράστια κεφάλαια για την ανέγερση νέων ξενοδοχειακών μονάδων, οι τοπικές αρχές αποτελούν τροχοπέδη στην τουριστική ανάπτυξη της Πιερίας, στη δημιουργία νέων πηγών εσόδων, νέων θέσεωνεργασίας και συνθηκών ευημερίας και προόδου για τον τόπο μας.

Πράγματι ο Δήμαρχος Κατερίνης και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία απέτρεψαν μια μεγάλη τουριστική επένδυση, στην οποία θα δημιουργούνταν εκατόν πενήντα και πλέον νέες θέσεις εργασίας. Για την πράξη αυτή ο κ.Δήμαρχος Κατερίνης σήμερα δηλώνει περήφανος !

Στο παραλήρημα του Δημάρχου κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και στα όσα αναληθή, ανακριβή και προσβλητικά για την τιμή και την υπόληψή μου ανέφερε απαντώ:

Ουδεμία απευθείας εξαγορά θα λάμβανε χώρα. Το ΤΑΙΠΕΔ προκήρυξε πλειοδοτικό διαγωνισμό για την συγκεκριμένη έκταση, στον οποίο συμμετείχαν τέσσερις  εταιρείες, εκ των οποίων οι τρεις από την Πιερία.

Είναι αναληθές και ανακριβές πως η τιμή του παραπάνω ακινήτου θα ήταν τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ. Η αλήθεια είναι πως η τιμή εκκίνησης – λόγω της υψηλότερης προσφοράς – θα ήταν 1.100.000 ευρώ. Μάλιστα με την συμμετοχή και τον ανταγωνισμό τεσσάρων υποψηφίων η τελική του τιμή θα έφθανε αρκετά εκατομμύρια.

Είναι αναληθές και ανακριβές πως όταν η έκταση ξεπερνά τα 50 στρέμματα ο ιδιώτης μπορεί να αλλάξει μόνος του τη χρήση γης . Ουδεμία σχέση έχει ο αριθμός των στρεμμάτων για να γίνει αλλαγή χρήσης γης, την οποία μπορούν να διενεργήσουν μόνο οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Και <για να συζητούμε τα πράγματα> θα έχει ενδιαφέρον να μάθουν οι δημότες ποιος υποψήφιος δήμαρχος ερχόταν προεκλογικά στο  γραφείο μου και ζητούσε οικονομική στήριξη.

Ψυχραιμία και νηφαλιότητα χρειάζεται και η Δικαιοσύνη θα μιλήσει.

Το σχετικό βίντεο για τα όσα ειπώθηκαν το βράδυ της 28η Νοεμβρίου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης μπορείτε να το δείτε με κλικ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου