ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

17/2/18

‘’Επίσκεψη του Ε.Ο.Σ. Βροντούς στη Διασωστική Ομάδα Πιερίας‘’

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς επισκέφτηκε τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας.


Οι εκπαιδευτές κ. Γεραρίδου Αθηνά, κ. Μαρανή Άντζελα και κ. Νικολόπουλος Παναγιώτης ενημέρωσαν τα μέλη του συλλόγου σε θεωρητικό επίπεδο για τις πρώτες βοήθειες και τη χρησιμότητα – αξιοποίηση τους στον τομέα τους.

Παράλληλα, εκτός από το θεωρητικό επίπεδο τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και μια επίδειξη Α΄ Βοηθειών. Πιο συγκεκριμένα, έγινε παρουσίαση των τρόπων αντιμετώπισης και περιποίησης αιμορραγιών, τραυμάτων και καταγμάτων. Ακόμη, οι παρευρισκόμενοι – παρευρισκόμενες παρακολούθησαν τη διαδικασία με την οποία γίνεται η προσέγγιση ενός ατόμου που έχει καταρρεύσει σε συνδυασμό με την εφαρμογή Θωρακικών Συμπιέσεων και Εμφυσήσεων Διάσωσης (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση). Τέλος, πραγματοποιήθηκε, και παρουσίαση της Πλάγιας θέσης Ασφαλείας, καθώς και της αντιμετώπισης της Πνιγμονής, δηλαδή της Εξαγωγής ενός Ξένου Σώματος (Τεχνική Heimlich).

Συνοψίζοντας, τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου είχαν τη δυνατότητα μέσα από την επίσκεψη τους, να αντλήσουν πληροφορίες σχετικά με τις Α΄ Βοήθειες, να δώσουν απάντηση σε ορισμένα ερωτήματα που τους/τις απασχολούσαν, αλλά και μέσα από απλές οδηγίες να είναι σε θέση να προσφέρουν τις πολύτιμες Α’ Βοήθειες και να σώσουν ζωές.

Τέλος, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας ευχαριστεί θερμά τον Ορειβατικό Σύλλογο Βροντούς, καθώς και τον πρόεδρο του Συλλόγου για την προσφορά ενός αναμνηστικού δώρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου