ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

15/1/18

ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΣΟΚ: Δεκαέξι γάτες και άλλα τόσα γατάκια δηλητηριάστηκαν στον Κοκκινοπηλό Ελασσόνας σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων στο παρολύμπιο χωριό

Σύμφωνα με μαρτυρίες και τηλεφωνικές επικοινωνίες κατοίκων του Κοκκινοπηλού Ελασσόνας, ανεγκέφαλοι που αυτοαποκαλούνται "άνθρωποι" φαρμάκωσαν αθώες ψυχές αφού την τελευταία βδομάδα και σε διάστημα μόλις δύο ημερών, παρατηρήθηκε ένα τραγικό περιστατικό στο χωριό του Κοκκινοπηλού Ελασσόνας.


Όπως μας ανέφεραν οι κάτοικοι του Κοκκινοπηλού: "Τουλάχιστον δεκαέξι γάτες και μικρά γατάκια δηλητηριάστηκαν από κάποιον κάτοικο προφανώς, ο οποίος θεώρησε ότι πρέπει να βγάλει όλες τις αρρωστημένες του ορέξεις πάνω σε μερικά ανήμπορα ζωντανά τετράποδα.Πρόκειται για ζώα που χρόνια τώρα ζούσαν στο συγκεκριμένο χωρίο και δεν επιβάρυναν κανένα, αλλά αντίθετα φροντίζονταν και ταΐζονταν από τους φιλόζωους περίοικους".

Ερευνες πλέον έχουν πείσει κοινωνιολόγους και νομοθέτες ότι πράξεις βίας προς τα ζώα απαιτούν και αξίζουν την προσοχή μας γιατί αυτές ενδέχεται να είναι το πρώτο σημάδι μιας βίαιης παθολογίας που περιλαμβάνει και ανθρώπινα θύματα. Η εξόντωση ανήμπορων ζώων με φόλες είναι συνήθης πρακτική απαίδευτων υπανθρώπων και δεν έχει τελειωμό γιατί οι δράστες παραμένουν ατιμώρητοι μιας και η κοινωνία μας το ανέχεται και δεν το καταγγέλλει. Οι ποινές σύμφωνα με τον νόμο είναι φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο αρκετών χιλιάδων ευρώ. Τα γατάκια δεν πρόκειται να αναστηθούν, αλλά ο άνανδρος δολοφόνος μπορεί να επιστρέψει και να σκοτώσει πάλι.

Τέλος τονίζουν οι κάτοικοι από το παρολύμπιο χωριό στην εφημερίδα μας: "Αν κάποιος έχει πληροφορίες για το περιστατικό παρακαλούμε να το καταγγείλει ώστε να αποτραπούν αντίστοιχες ενέργειες στο μέλλον. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί ώστε αυτοί οι άνθρωποι να σταματήσουν να σκορπούν τον θάνατο... άνθρωποι είπα; Συγνώμη γράψτε λάθος".

Επιμέλεια: Αντώνης Λιάνος

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου