ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

28/7/17

Αυτά που πρέπει να έχεις μαζί σου όταν πας για μπάνιο στην παραλία

Καλοκαιράκι.
Όσοι δεν έχουν αρχίσει ακόμα τις καλοκαιρινές τους διακοπές περιμένουν πώς και πώς τα ΣΚ για να φύγουν για την πρώτη παραλία. Το σκηνικό...
γνώριμο τόσο στις πλαζ δίπλα σου, όσο και σ΄εκείνες που «λιώνεις» ενόψει διακοπών: Ήλιος, καφές, ξάπλες, βουτιές και ανεμελιά.

Η ζωή στην παραλία δείχνει και είναι ειδυλλιακή. Το μόνο που χρειάζεται είναι σωστή οργάνωση για να μην γίνει η εμπειρία δύσκολη κι αφόρητη.

Ειδικά όσοι θέλουν να βρίσκουν τους καλύτερους ανοργάνωτους, απομακρυσμένους κολπίσκους, μακριά από την άνεση της ξαπλώστρας και του πολύ κόσμου, θα βρουν ιδιαίτερα χρήσιμα αυτά που ακολουθούν.

Γιατί κανείς δεν βρίσκει ενθουσιασμό στο κουβάλημα πολλών πραγμάτων πάνω στην καυτή άμμο - ωστόσο όσα περισσότερα έχεις μαζί σου, τόσο πιο ωραία θα την περάσεις τις καυτές μέρες που έρχονται.

Μπουκαλάκια με νερό

Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος. Με το νερό δεν παίζουν. Έχουν γίνει πόλεμοι για το νερό. Σε αυτά τα θέματα δε χωρά αναβλητικότητα. Τα βάζεις από το βράδυ στο ψυγείο, τα παίρνεις το πρωί μαζί σου. Κανένας δε θέλει στους 38 βαθμούς να ψάχνει για νερό.

Αντηλιακό

Σε κάθε παρέα υπάρχει ένας που προνοεί και φέρνει. Κυρίως για τον εαυτό του, άλλο αν στην πορεία τελειώνει αφού κανένας άλλος δεν σκέφτηκε να έχει ένα έξτρα. Καλό λοιπόν θα ήταν να υπάρχει συνεννόηση για να μην έχετε ολόκληρη παρέα μόνο ένα.

Ομπρέλα

Νόμος. Το καλοκαίρι την αφήνεις στο αυτοκίνητο ακόμα κι αν δεν έχει σκοπό να τη χρησιμοποιήσεις ποτέ. Η ζέστη είναι τόσο αφόρητη που κάνει την ομπρέλα να φαντάζει σαν όαση δροσιάς. Κάτω από αυτήν εξάλλου θα κάνεις την τέλεια μεσημεριανή σιέστα ακούγοντας μόνο τα τζιτζίκια και το κύμα της παραλίας.

Καφέ frappé

Aν ένα ρόφημα είναι συνδεδεμένο μεταξύ άλλων και με το ελληνικό καλοκαίρι, αυτό δεν είναι άλλο από τον frappé. Έχοντας μεγαλώσει γενιές και γενιές, δίχως υπερβολή, αποτελεί μια από τις καλύτερες και πιο δροσιστικές εμπειρίες (και) για την παραλία.

Βιβλίο/περιοδικά

Περιοδικά και βιβλία είναι μια τίμια παρέα, για να περάσεις το χρόνο σου. Το δε βιβλίο, που είναι και πιο προσωπικό, γίνεται καμιά φορά καλύτερη παρέα κι από αυτή που επέλεξες να πας για μπάνιο. Απαραίτητα.

Γυαλιά ηλίου

Από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να συμβούν στο δρόμο για την παραλία είναι αν συνειδητοποιήσεις ότι ξέχασες τα γυαλιά ηλίου σου. Γι' αυτό φρόντισε να τσεκάρεις ότι τα έχεις πάντα μαζί σου. Ο καυτός ήλιος δεν κάνει κακό μόνο στο δέρμα αλλά και στα μάτια σου.

Stick αμμωνίας

Για τις τσούχτρες, τις σφήκες, τις μέλισσες. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα βρεθεί απέναντί σου στη φύση.

Ψάθα

Γιατί η άμμος θα κολλήσει στην καλή σου την πετσέτα.


Cooler

Κανόνας: Το ψυγειάκι το κουβαλάς μόνο σε ελεύθερη παραλία. Δεν πας τώρα στην καρα-οργανωμένη φορτωμένος χωρίς λόγο. Και το γεμίζεις με ότι χωρά το μυαλό σου.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου