ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

27/7/17

Μουσικές συναντήσεις Ολύμπου

Η ανησυχία της καλλιτεχνικής δημιουργίας και η συλλογικότητα που οικοδομεί η κοινή γλώσσα της τέχνης βρίσκουν φιλόξενο τόπο στο Δίον.
Το Εναλλακτικό Καφενείο «Μανδραγόρας» διοργανώνει τις Μουσικές Συναντήσεις Ολύμπου, που δεν είναι άλλο από την παρουσίαση του μεγάλου φάσματος της σύγχρονης μουσικής μέσα από το έργο καταξιωμένων καλλιτεχνών.

Συναυλίες, εκθέσεις, οπτικοακουστικά δρώμενα, μα πάνω από όλα η ανθρώπινη επαφή θα διαμορφώσουν το κλίμα και το χώρο μιας συνάντησης φίλων της μουσικής και των τεχνών, δημιουργώντας μια εστία καλλιτεχνικής δημιουργίας στους πρόποδες του μυθικού βουνού.
Η συνεκτική ιδέα στις Μουσικές Συναντήσεις Ολύμπου είναι η ενίσχυση της αλληλεπίδρασης μεταξύ μουσικών και κοινού, μια ανταλλαγή οπτικών, συναισθημάτων, τρόπων προσέγγισης. Οι μουσικοί που προσέρχονται σε αυτή τη συμφωνία στοχεύουν στις σχέσεις ανθρώπων που γεννούν τέτοιες βραδιές και δεν καλύπτονται πίσω από το εκάστοτε μουσικό σχήμα, παίρνουν αποστάσεις από το σχηματοποιημένο για να κινηθούν ελεύθερα, ανοιχτά.
Με το πλούσιο πρόγραμμά τους οι Μουσικές Συναντήσεις Ολύμπου επιθυμούν να αποτελέσουν μια συλλογή ήχων και ιδεών, σημείο συνάντησης για ηχηρές φωνές, τόπο πολυεπίπεδων συναντήσεων. Ήχοι παραδοσιακοί, πειραματικοί αλλά και πιο οικείοι, jazz, blues & rock επιδιώκουν να εμπλουτίσουν τις καλοκαιρινές νύχτες με μουσικές εικόνες.
Παρακάτω το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, οι οποίες ξεκινούν στις 21:30 στο Εναλλακτικό Καφερίο «Μανδραγόρας», στο Δίον

Τετάρτη 26.07 │ ΓKIΝΤΙΚΙ
Οι Γκιντίκι  είναι ένα μουσικό σχήμα που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.
Σχηματίστηκαν το 2014 και ξεκίνησαν να πειραματίζονται διασκευάζοντας παραδοσιακά κομμάτια με αποτέλεσμα να κάνουν πολλούς νέους και νέες και όχι μόνο, να χορέψουν με την ψυχή τους σε πολλά μέρη ανά την Ελλάδα. Οι αναφορές τους στην παράδοση και στο ρεμπέτικο είναι συνυφασμένες με αυτές της σύγχρονης δημιουργίας.
Τάσος Κοφοδήμος: μπουζούκι, λαούτο, φωνή
Κωνσταντίνος Λάζος: κλαρινο, γκάϊντα, κιθάρα, φωνή
Κωσταντής Παπακωνσταντίνου: κρουστά
Χρήστος Δανάς: βιολί

Πέμπτη 03.08
Έκθεση φωτογραφίας του Παναγιώτη Φτάρα με θέμα: Φωτογραφία και χορός.
Εγκαίνια: Πέμπτη 03.08, Ώρα 20:30
Διάρκεια της έκθεσης 03.08 – 08-09-2017

Πέμπτη 03.08 | The AMERICANA sessions
KOSTAS MAGINAS APOSTOLOS SIDERIS-GEORGE MEL  trio
Μια σύγχρονη, ανατρεπτική περιπλάνηση στην μουσική παράδοση  της folk, του blues και της country.
Αντλώντας έμπνευση από την αυτοσχεδιαστική προσέγγιση της jazz αλλά και της rock μουσικής ερμηνεύουν με ένα ατμοσφαιρικό, ηλεκτρικό και συνάμα πειραματικό τρόπο μερικά από τα πιο σημαντικά τραγούδια που πάνω τους στηρίχτηκε όλη η σύγχρονη Αμερικανική μουσική…

Παρασκεύη  04.08 │ BLUES WIRE
Οι BLUES WIRE αποτελούν μια μοναδική περίπτωση για την Ελληνική πραγματικότητα. Ένα σχήμα που διατηρείται για πάνω από 30 χρόνια είναι κάτι σπάνιο και για τα παγκόσμια δεδομένα. Με θαυμαστή συνέπεια και αφοσίωση συνεχίζουν μια πορεία μέσα και ανάμεσα στα μπλουζ προσθέτοντας πινελιές προσωπικού ύφους με αποτέλεσμα μια κατάθεση με άποψη, άμεσα αναγνωρίσιμη και σεβαστή
Έχουν χαρακτηριστεί ως το κορυφαίο συγκρότημα του είδους όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Ilias Zaikos │guitar, vokals
Sotiris Zissis │bass
Niki Gourz │drums

Δευτέρα  07.08 │ SOLAR  MUSIC  LIBRARY
Το ελληνικό Psych & Galactic Funk band!
Οι Solar Music Library αναμειγνύουν τολμηρά funk, krautrock, και pop στοιχεία με τις ρετρό 70s επιρροές τους, προσθέτουν λούπες, προηχογραφημένα θέματα και ηχητικές επενδύσεις cult ταινιών και δημιουργούν το soundtrack της ονειρικής τους πραγματικότητας. Τις ζωντανές τους εμφανίσεις συνοδεύουν προβολές από cult και sci-fi ταινίες.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19.08 │ Γεωργία Βεληβασάκη & οι Υπερήρωες
Η μαγική φωνή της Γεωργίας Βεληβασάκη, μαζί με τον κιθαριστή Ανδρέα Ζιάκα, τον Δημήτρη Αραμπατζή στο bayan και στο bandoneon και τον Ιάσονα Γερεμτζέ στα κρουστά, μας ταξιδεύουν σε σαγηνευτικές μελωδίες από την Ισπανία και τη Λατινική Αμερική. Τσιγγάνικα της Γρανάδας, ανδαλουσιανά flamenco, αλλά και tango, milonga και chacarera, ορμητικοί ρυθμοί, πάθη, έρωτες…

ΣΑΒΒΑΤΟ  28.08 │ Train 45
Η μουσική των Train 45 βασίζεται στον ήχο εγχόρδων ακουστικών οργάνων, όπως το βιολί, το μπάντζο, το μαντολίνο και η κιθάρα, ήχος ο οποίος έχει χαρακτηρίσει και ορίσει το bluegrass ιδίωμα. Το πρόγραμμα που παρουσιάζουν περιλαμβάνει παραδοσιακού σκοπούς και μελωδίες που χάνονται στο χρόνο, σύγχρονες συνθέσεις καταξιωμένων bluegrass μουσικών αλλά και πιο αναγνωρίσιμα κομμάτια διασκευασμένα στο ύφος της bluegrass.

ΠΕΜΠΤΗ 31.08 │ Ηλιοδόμιο
Οι ρίζες της μουσικής του Ηλιοδρομίου, απλώνονται στα ηχογεωλογικά τοπία του ελληνικού χώρου αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου. Μέσα από μία δημιουργική προσέγγισή προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα νέο και συνάμα διαχρονικό καλλιτεχνικό ρεύμα, το οποίο ανατροφοδοτείται συνεχώς τόσο από την παράδοση, όσο και από τη σύγχρονη πράξη.

ΤΕΤΑΡΤΗ 06.09 │ Χάρης Λαμπράκης  Quartet
Το κουαρτέτο του Χάρη Λαμπράκη αποτελεί τη σύμπραξη τεσσάρων έμπειρων μουσικών με κοινές αναφορές, αλλά και αξιοσημείωτη πορεία ως σολίστες. Στοιχεία της μουσικής του συγκροτήματος αποτελούν η τροπική (modal) τζαζ, η ελληνική παραδοσιακή και οι τροπικές μουσικές της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και η αυτοσχεδιαζόμενη μουσική.

Σάββατο 09.09 │ BIRD ON A WIRE
A TRIBUTE TO THE MUSIC OF LEONARD COHEN
Μια οπτικοακουστική παράσταση
Ο Καναδός Leonard Cohen είναι ένας από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς στην ιστορία της Rock και παράλληλα ένας χαρισματικός ποιητής και συγγραφέας.
Τα τραγούδια του μοιάζουν να ‘ναι  γεννημένα μέσα από στιγμές σιωπής με τον ίδιο να διαλογίζεται, να αναπολεί τις μνήμες και τα πάθη του, να αναζητά το βαθύτερο νόημα της ύπαρξης του, και αν και χαμηλότονα, έχουν μια εσωτερική ένταση και μια ροή που  συναρπάζει...
Η Σεμέλη Ταγαρά, ο Κώστας Μαγγίνας και ο David Lynch επισκέπτονται τον μαγικό κόσμο του Leonard Cohen χρησιμοποιώντας πολλά ηχοχρώματα και εφφέ, επιχειρούν μια σύγχρονη και πρωτοποριακή προσέγγιση της μουσικής του αποδίδοντας την με ένα ηλεκτρικό, εξπρεσιονιστικό, σχεδόν πειραματικό τρόπο.
Το μουσικό μέρος θα συμπληρώνεται με τη ταυτόχρονη προβολή μικρού μήκους ταινιών και video art του σκηνοθέτη Σπύρου Τσιφτσή, προβολές στίχων από τη ποίηση του Cohen και φωτογραφίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου