ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

28/7/17

Βάσεις 2017: Προχωρά η ανάλυση, νέες εκτιμήσεις. Ποιες σχολές πέφτουν έως 700 μόρια

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η ανάλυση των αποτελεσμάτων που θα καθορίσουν τις Βάσεις 2017.


Κορυφώνεται η αγωνία χιλιάδων μαθητών κορυφώνεται, όσο πλησιάζει η ημερομηνία που θα ανακοινωθούν οι βάσεις του 2017.

Οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ για τους υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, το πιθανότερο την εβδομάδα μεταξύ 21 και 25.

Η κατεύθυνση και η ζήτηση καθορίζουν τις φετινές βάσεις 2017 για την εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Βάσεις 2017 εκτιμήσεις

Παρά τις κακές αποδόσεις στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης οι σχολές υψηλής ζήτησης στα Πολυτεχνεία κρατάνε τις βάσεις τους, το ίδιο και οι Ιατρικές και οι Νομικές σχολές, ενώ αυξάνονται και οι βάσεις στα ΤΕΙ που αφορούν σε παραϊατρικές και πολυτεχνικές ειδικότητες καθώς εξασφαλίζουν πιο γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση.
Την ίδια ώρα, στην περιφέρεια φαίνεται ότι τα Παιδαγωγικά Τμήματα σύμφωνα με την εκτίμηση των βάσεων 2017 εκτινάσσονται στα ύψη ανεβαίνοντας ως και 1.500 μόρια.

Μικρότερη μεταβολή αναμένεται στο τμήμα του ΕΚΠΑ με τη βάση να ανεβαίνει κατά 630 μόρια, ενώ σε Ιωάννινα η σχολή Νηπιαγωγών αναμένεται να εκτιναχθεί 1.200 μόρια και το τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Ρόδου περισσότερα από 1.300 μόρια.

Οι οικονομικές σχολές κεντρικών Ιδρυμάτων αναμένεται να έχουν νέα πτώση, όπως αυτή του ΟΠΑ με πτώση άνω των 600 μορίων, ενώ η Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοίκησης του ΠΑΠΕΙ αναμένεται να πέσει πάνω από 700 μόρια.

Οι σχολές πληροφορικής σε Αθήνα Θεσσαλονίκη και Πειραιά αναμένεται να έχουν πτώση άνω των 450 μορίων.

Αντίθετα οι Ιατρικές σχολές αναμένεται να έχουν μικρή άνοδο μεταξύ 80 και 100 μορίων, όπως τουλάχιστον δείχνουν τα στοιχεία από τις βαθμολογίες των υποψηφίων.

Στα Πολυτεχνεία, στην Αθήνα η σχολή Αρχιτεκτόνων αναμένεται να έχει πτώση περί τις 250 μονάδες, ενώ η σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών θα έχει πτώση λίγο πάνω από 100 μόρια.

Μεγαλύτερη θα είναι η πτώση στις πολυτεχνικές σχολές της περιφέρειας, ωστόσο οι βάσεις δεν δείχνουν να μειώνονται πολύ. Για παράδειγμα οι σχολές Ηλεκτρολόγων σε Πάτρα, Χανιά και Ξάνθη αναμένεται να έχουν πτώση από 280 ως 350 μόρια.

ΠΗΓΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου