ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

26/6/17

Ο Garry Kasparov παίζει με σκακιστή του Σ. Ο. Κατερίνης!

Πώς είναι να παίζει κανείς σκάκι με τον Garry Kasparov; Τη μοναδική αυτή εμπειρία είχε ο νεαρός αθλητής του Σκακιστικού Ομίλου Κατερίνης Αστέρης Παπαγιάννης, 12 ετών, ο οποίος τα τελευταία...
5 χρόνια είναι πρωταθλητής Κεντροδυτικής Μακεδονίας στην κατηγορία του.Πώς έγινε αυτό; Μαζί με άλλους δεκατέσσερις σκακιστές και σκακίστριες 9-13 ετών το Σάββατο 24 Ιουνίου, 19:00, στον Λαβύρινθο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος συμμετείχε σε μια σιμουλτανέ σκακιστική αναμέτρηση με τον κορυφαίο αθλητή στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival. Οι νεαροί συμμετέχοντες, η νέα σκακιστική γενιά της Ελλάδας, είναι πρωταθλητές των κατηγοριών τους από όλη την Ελλάδα και επιλέχτηκαν από την Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης.

Παγκόσμιος πρωταθλητής σε ηλικία 22 ετών, ο Garry Kasparov διατήρησε τον τίτλο για περίπου είκοσι χρόνια, όπως και την πρώτη θέση στο σύστημα αξιολόγησης ΕΛΟ για το ίδιο διάστημα. Νικητής σε οκτώ Ολυμπιάδες σκακιού, έχει τιμηθεί με το σκακιστικό Όσκαρ, αποχώρησε από το επαγγελματικό σκάκι το 2005, ύστερα από τριάντα χρόνια συνεχούς σκακιστικής παρουσίας.
Πολιτικός ακτιβιστής και συγγραφέας σήμερα υποστηρίζει διεθνώς την άποψη ότι το σκάκι πρέπει να αποτελεί μέρος του σχολικού προγράμματος και εργάζεται για την προώθησή του στα σχολεία, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο εξωτερικό, μέσω του Ιδρύματος για το σκάκι Kasparov (Kasparov Chess Foundation).
Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων (για την ιστορία, η αναμέτρηση έληξε με 15-0 υπέρ του Kasparov, μετά από περισσότερες από 3 ώρες) ο παγκοσμίου φήμης σκακιστής υπέγραψε τις σκακιέρες των νεαρών πρωταθλητών και τις χάρισε στους αντιπάλους του, μαζί με τα πιόνια με τα οποία έπαιξαν μαζί του. Οι νεαροί Έλληνες έφυγαν ενθουσιασμένοι από την εμπειρία, της οποίας χορηγός ήταν το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», το οποίο μάλιστα φιλοξένησε επί διήμερο τους αθλητές από όλη την Ελλάδα στο ξενοδοχείο Athens Plaza της Πλατείας Συντάγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου