ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

23/6/17

Εγκαίνια γραφείου Ένωσης Συνταξιούχων Εμπόρων Πιερίας

Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής 18 Ιουνίου 2017 τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Ένωσης Συνταξιούχων Εμπόρων Ν. Πιερίας στο ισόγειο επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 34 στην Κατερίνη, παρουσία πλήθους μελών και εκπροσώπων των τοπικών φορέων αλλά και εκπροσώπων των Ενώσεων Συνταξιούχων όμορων Νομών.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Μαυρίδου Σοφία, ο Προϊστάμενος του ΟΑΕΕ - ΕΦΚΑ Κατερίνης κ. Αθανασιάδης Μπάμπης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Πιερίας κ. Καλλιφατίδης Γεώργιος καθώς και ως εκπρόσωπος του Δήμου Κατερίνης ο Αντιδήμαρχος κ. Γιουμίδης Αλέξανδρος, ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Πιερίας η Αντιπρόεδρος κ. Βελώνη Ματούλα και εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης.

Ακόμη, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ως εκπρόσωποι : της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Εμπόρων ΟΑΕΕ ο κ. Τριανταφύλλου Σωτήρης, της Ένωσης Συνταξιούχων Εμπόρων ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης ο κ. Γεωργαλάς Σταύρος και ο κ. Βλαχοπάνος Ορέστης, της Ένωσης Συνταξιούχων Εμπόρων Λαρίσης κ. Κουτσολικάκης Σπύρος, της Ένωσης Συνταξιούχων Εμπόρων Τρικάλων ο κ. Μιχαλίτσης Αδάμ και της Ένωσης Συνταξιούχων Εμπόρων Καρδίτσας ο κ. Παπανικολάου Γεώργιος.
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Εμπόρων Ν. Πιερίας κ. Βελλής Ιωάννης, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και για τη στήριξή τους στις δράσεις της Ενώσεως, αναφέρθηκε σε ορισμένα από τα προβλήματα των συνταξιούχων ΟΑΕΕ :

« Βιώνουμε εμείς οι συνταξιούχοι μια κατάσταση που δεν πάει άλλο. Ως έμποροι και επιχειρηματίες ζούσαμε σε μια κατάσταση εντελώς διαφορετική διότι ουδέποτε έως σήμερα δεν κατεβαίναμε σε κινητοποιήσεις, δεν κάναμε απεργίες όπως άλλοι κλάδοι για να διεκδικήσουμε όσα δικαιούμασταν. Οι εκάστοτε Κυβερνήσεις ξέρουν ότι οι έμποροι είναι υπερήφανοι και κύριοι του εαυτού τους και της επιχείρησής τους και ότι δεν σκαρφαλώνουν σε κάγκελα ή πετούν μολότοφ και αυτό ακριβώς εκμεταλλεύονται. Εκλαμβάνουν αυτή ακριβώς τη στάση ζωής μας ως αδυναμία και με τις αποφάσεις τους μας καταστρέφουν σε όλους τους τομείς. Άλλοτε αποκαλούσαν τους μικρομεσαίους εμπόρους και επιχειρηματίες ως τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας της χώρας μας και σήμερα είμαστε ο κλάδος που έχει στοχοποιηθεί όσο κανένας άλλος για την επιβολή επιπλέον μέτρων και επιπλέον φόρων. Στο στόχαστρο όμως της Κυβέρνησης δεν μπήκαν μόνο οι εν ενεργεία αλλά και οι συνταξιούχοι έμποροι και επιχειρηματίες, αφού γίναμε ο κουμπαράς του εκάστοτε Υπουργού και κάθε οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το λύνει με μείωση ή περικοπή των συντάξεών μας. Πληρώναμε επιπλέον χρήματα κάθε μήνα στο ασφαλιστικό μας Ταμείο έτσι ώστε όταν συνταξιοδοτηθούμε να μπορούμε να έχουμε μια αξιοπρεπή σύνταξη για να ζήσουμε τις οικογένειές μας. Μας έταξαν τα πάντα και σήμερα μας στερούν τα πάντα. Έκοψαν το ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους, τον κοινωνικό τουρισμό, τις λουτροθεραπείες και αντί να μας επαναχορηγήσουν τη 13η και 14η σύνταξη, όπως υποσχέθηκαν, μας έκοψαν επιπλέον άλλους δυο μήνες σύνταξης. Φορολογούν τα σπίτια μας που με στερήσεις και κόπους φτιάξαμε για να ζήσει η οικογένειά μας ενώ δε δίστασαν να φορολογήσουν ακόμη και συντάξεις των πεντακοσίων Ευρώ.
Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε δει τις επιχειρήσεις μας να κλείνουν, τους κόπους μας μιας ζωής να πηγαίνουν στράφι και τα παιδιά μας να ξενιτεύονται ή να είναι άνεργα και να περιμένουν από εμάς ένα χαρτζιλίκι για να ζήσουν και αυτοί με τη σειρά τους τις οικογένειές τους. Κανείς όμως από τους Κυβερνώντες δεν μπορεί να καταλάβει τη χαρά του παππού να μπορεί να δώσει ένα χαρτζιλίκι στο εγγονάκι του και την ντροπή του όταν δεν έχει να του δώσει. Μας απαγορεύουν ακόμη και αυτό, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού τους. Αλλά φυσικά πώς να μας καταλάβουν όταν η δική τους αμοιβή το μήνα είναι όσα η δική μας σύνταξη για έναν ολόκληρο χρόνο…»

Κλείνοντας την ομιλία του ο Πρόεδρος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Εμπορικό Σύλλογο Κατερίνης και ειδικά τον Πρόεδρο κ. Ρέχα Κωνσταντίνο για τη φιλοξενία που παρείχε όλα αυτά τα χρόνια στην Ένωση Συνταξιούχων Εμπόρων Πιερίας αλλά και για την ουσιαστική στήριξή τους σε όλες τις δραστηριότητες αλλά και προβλήματα των συνταξιούχων του κλάδου μας. Για την αμέριστη συμπαράστασή της ευχαρίστησε επίσης την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Μαυρίδου Σοφία, η οποία από την πρώτη στιγμή συνέβαλλε στη δημιουργία του γραφείου των Συνταξιούχων Εμπόρων όπως και ο κ. Σατραζέμης Ζήνων, ο οποίος, ως ιδιώτης πλέον, μας βοήθησε ουσιαστικά και συνεχίζει να μας βοηθάει σε ότι χρειαστεί. Ακόμη, ευχαρίστησε το Δήμαρχο Κατερίνης κ. Χιονίδη Σάββα, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Κατερίνης κ. Δρούγκα Φώτιο αλλά και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Χατζηχριστοδούλου Ηλία που πάντα είναι δίπλα στην Ένωση Συνταξιούχων Εμπόρων και τους συνταξιούχους ΟΑΕΕ καθώς και τα τοπικά μ.μ.ε. για την προβολή του έργου και των δράσεών μας.
Κάλεσε όλους τους συνταξιούχους Εμπόρους και επιχειρηματίες να γίνουν μέλη της Ενώσεως Συνταξιούχων Εμπόρων ΟΑΕΕ Ν. Πιερίας έτσι ώστε να ενημερώνονται για τις δραστηριότητες που προγραμματίζονται και όλοι μαζί, ως ενεργά μέλη, να διεκδικούμε όσα δικαιούμαστε….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου