ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

29/4/17

ΕΝΘΡΟΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΟΥΣΑΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΑΝΖΑΝΙΑΣ - Ο ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΠΑΤΗΡ ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΕΝΘΡΟΝΙΣΕΩΣ

Αναχώρησε και έφθασε στην Τανζανία, 4 μελής εκκλησιατική αντιπροσωπεία της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνοςγια να παραστεί στην τελετή ενθρόνισης του Επισκόπου Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΥ.

Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης πατέρας Βαρνάβας Λεοντιάδης, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης πατέρας Μάξιμος Κυρίτσης, ο Πρωτοπρεσβύτερος
Ιερέας του Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου πατέρας ΄Αγγελος Γιαννίκης και ο Ιεολογιώτατος Πρωτοδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως πατέρας Παντελεήμων Τσαραπατσάνης.
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος, κατά κόσμον Νικολαϊδης, ήταν από το 1986 μοναχός της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω.
Χειροτονήθηκε Διάκονος το έτος 2001 και Πρεσβύτερος το 2003. Υπηρέτησε Ιεροκήρυκας στις Μητροπόλεις Φλωρίνης και Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος. Από το 2004 έως το 2011 διηκόνησε σε διάφορα Ιεραποστολικά κλιμάκια της Αφρικής, διατελέσας και Πρωτοσύγκελος της ΙεράςΜητροπόλεως Ειρηνουπόλεως στην Τανζανία.
Τον Δεκέμβριο 2013, κατόπιν προσκλήσεως της Αυτού Θειοτάτης Μακαριώτητος του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ, μετέβη στην Αλεξάνδρεια όπου υπηρέτησε ως Σχολάρχης της Πατριαρχικής Σχολής του Αγίου Αθανασίου, ως Κωδικογράφος
και Διευθυντής του ιδιαιτέρου Γραφείου της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχη.
Την 17 η Νοεμβρίου 2016, προτάσει του Μακαριωτάτου Πατριάρχου, εξελέγη παμψηφεί Επίσκοπος της νεοσύστατης Επισκοπής Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας.
Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 χειροτονήθηκε εις Επίσκοπον, υπό του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, συμπαραστατουμένου υπό πολλών Ιεραρχών, μεταξύ των οποίων και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους Κατερίνης και Πλάταμώνος κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ.
Ο Επίσκοπος κ. Αγαθόνικος είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Φλώρινας και της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ομιλεί την Αγγλική και την Αφρικανική Γλώσσα Σουαχίλι.
Αίσθηση προκάλεσε στις 22 Ιανουαρίου 2017, παραμονή της εορτής του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω. όπου προεξήρχε του Παανηγυρικού Εσπερινού, η αναφορά του σε δύο θαύματα που είδε ως Μοναχός στην Ιερά Μονή, που το ένα αφορούσε τον αείμνηστο Ιερέα του Αγίου Δημητρίου Λιτοχώρου, παπα - Γιάννη Καλιακούδα.
ΑΞΟΣ !

Γιώργος Γιαννουλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου