ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

25/3/17

ΛΙΤΟΧΩΡΟ: ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η 196η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821 ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ (ΦΩΤΟ)

Με τη συμμετοχή πλήθους λαού, αρχόντων, μαθητριών, μαθητών, συλλόγων και των στρατευμένων νέων μας, γιορτάστηκε με κάθε επισημότητα η επανάσταση του 1821 στο Λιτόχωρο του Δήμου Δίου Ολύμπου.

Το πρωί χτύπησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες και στις τρεις ενορίες του Λιτοχώρου όπου τελέσθηκαν οι θείες λειτουργίες για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. ΄Εγινε επίσημα η έπαρση της Σημαίας μας και στις 10.30΄ακολούθησε η δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου προεξάρχοντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου του Δήμου Δίου Ολύμπου Πρωτοπρεσβυτέρου πατρός Αθανασίου Βασιλείου και συγχοροστατούντων των Πρωτοπρεσβυτέρων πατρός Μιχαήλ Μπατσαρά, Προϊσταμένου του Καθεδρικού Ιερού Ναού και του πατρός ΄Αγγελου Γιαννίκη και του Πρεσβυτέρου πατρός Γεωργίου Μπαλανίκα.


Κατόπιν στο ηρώον της πόλεώς μας τελέσθηκε Επιμνημόσυνη δέηση. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους:
Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πιερίας Χάρη Τζαμακλή
Εκπρόσωπο του Δήμου Δίου Αντιδήμαρχο Λέλα Βλαχοπουλου - Γιαννακα
Τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Λιτοχώρου Γιώργο Μήλιο
Τον Διοικητή της ΧΧIV Tαξιαρχίας Λιτοχώρου Ταξίαρχο Ιωάννη Βασιλάκη
Τον Αναπληρωτή Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Λιτοχώρου
Τον Διοικητή Πυροσβεστικής Λιτοχώρου
Για την Εθνική Αντίσταση
Μαθητών των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπάιδευσης Λιτοχώρου
Μαθητών των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λιτοχώρου

Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον εκπαιδευτικό της Β/θμιας εκπαίδευσης Γαρδίκα Βασίλειο.

Ακολούθησε σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των νεκρών , ανάκρουση του Εθνικού μας ΄Υμνου, παρέλαση στην κεντρική λεωφόρο του Αγίου Νικολάου από τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Λιτοχώρου, του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου, των στρατευμένων νέων μας και της Φιλαρμονικής του Λιτοχώρου.
Η τελετή έκλεισε με χορευτικά συγκροτήματα στο πάρκο Λιτοχώρου.
Παραβρέθηκαν πλήθος λαού, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πιερίας Χάρης Τζαμακλής, η Αντιδήμαρχος του Δήμου Δίου Ολύμπου Λέλα Βλαχοπούλου Γιάννακα, εκπροσωπώντας το Δήμο, ο αναπληρωτής Δημάρχου Αντιδήμαρχος Νίκος Λάππας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λιτοχώρου Γιώργος Μήλιος, η δημοτική σύμβουλος Ειρήνη Βακουφτσή, ο επικεφαλής της μείζονος
αντιπολίτευσης στο Δήμο Γιώργος Φαρμάκης, η δημοτική σύμβουλος Λίτσα Μόχλα, ο τοπικός σύμβουλος Κολωνιάρης Νίκος, Αξιωματικοί (άνδρες και γυναίκες) των Ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, ο πρώην Δήμαρχος Νίκος Κουκουτάτσιος, ο πρώην Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης Στέργιος Φαρμάκης, οι εν αποστρατεία Στρατηγοί Ευστράτιος Κυριακάκης, Νικόλαος Δερβίσης, Παναγιώτης Χρυσικός, Παπαγιαννόπουλος Κώστας, ο πρώην Διοικητής του Α.Τ. Λιτοχώρου Νίκος Σπανός, Διευθυντές σχολείων νυν και πρώην, εκπαιδευτικοί, υπάλληλοι υπηρεσιών, εκπρόσωπο μαζικών φορέων και οργανώσεων, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λιτοχώρου Νίκος Μαρνέλας. ο Προϊστάμενος του πρώην 6ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και πολλοί άλλοι.
Χρόνια Πολλά και του χρόνου με υγεία.

Γιώργος Δ. Γιαννουλόπουλος





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου