ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

25/9/16

Αποκαλυπτικό: Το «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» με το Κρατικό Λαχείο – Οι αριθμοί μιλούν

Όταν οι αριθμοί μιλούν τα λόγια περισσεύουν και περιττεύουν…

Αυτό ισχύει και στην περίπτωση της υπηρεσίας Κρατικού Λαχείου. Η κυβέρνηση και δη ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης εμμένει στη θέση περί ιδιωτικοποίησής του (μέχρι τον Νοεμβριο θα είναι έτοιμη η σχετική προκαταρκτική έκθεση), τη στιγμή που δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για να δωριστεί σε ιδιώτες.

Του Φάνη Μακρίδη

Κρατικά έσοδα
Ο πρώτος και κύριος αφορά το οικονομικό. Σύμφωνα με το ντοκουμέντο που καταγράφει τα κέρδη κατά την τελευταία δεκαετία και το οποίο αποκαλύπτουμε, το Κρατικό Λαχείο εισφέρει ετησίως στα ταμεία του κράτους ένα ποσό που πλησιάζει τα 20.000.000 (18,5 εκ.).

Οικονομικά υγιές
Δεύτερον, πρόκειται για ένα απόλυτα υγιές μαγαζί. Από τις εισπράξεις το 48.56% καταλήγει στον κόσμο, το 1.5% αφορά τα λειτουργικά του έξοδα, το 0,87% καταλήγει στο προσωπικό, ενώ τα καθαρά έσοδα για το κράτος αγγίζουν το 40%. Οι δε προμήθειες των λαχειοπωλών και πρακτόρων ανέρχονται στο 10%. Εδώ να σημειωθεί ότι οι μισθοί στην υπηρεσία Κρατικού Λαχείου δεν είναι υψηλοί, καθως εργοδοτεί 16 υπαλλήλους με την ανώτερη μισθολογική κλίματα να είναι η Α7. Επίσης, δίνει ψωμί σε 300 λαχειοπώλες και 25 πράκτορες.

Θα πρέπει ακόμη να αναφέρουμε πως δεν έχει έξοδα διανομής. Με αυτά επιβαρύνονται οι ίδιοι οι πράκτορες.

Το μνημόνιο
Ένα τρίτο σημαντικό σημείο έχει να κάνει με τις μνημονιακές υποχρεώσεις της Κύπρου έναντι της Ε.Ε.. Ουδέποτε στο μνημόνιο προστέθηκε όρος περί ιδιωτικοποίησης της Υπηρεσίας του Κρατικού Λαχείου.

Η στάση του Υπουργείου
Από τη στάση του Υπουργείου που εμμένει στην ιδιωτικοποίηση του Κρατικού Λαχείου προκύπτουν πολλά ερωτήματα. Γιατί σώνει και καλά ένα υγιές κυβερνητικό τμήμα να αλλάξει τρόπο λειτουργίας; Από τη στιγμή που δεν πάει κάτι λάθος, γιατί να το δώσουμε σε έναν ιδιώτη;

Παραθέτουμε την οικονομική κατάσταση που εξασφάλισε το BusinessNews:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου