ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

23/9/16

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

Αναδιάταξη και εξορθολογισμό των Υπηρεσιών φέρνει ο νέος σχεδιασμός λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας στην Πιερία.


Καταργούνται οι 5 από τις 13 Υπηρεσίες στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, αλλά ποιες πραγματικά είναι οι αλλαγές που φέρνει ο νέος σχεδιασμός;
1. Καταργείται το Αστυνομικό Τμήμα Κολινδρού το οποίο πλέον θα υπάγεται στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγινίου. Η αλλαγή αυτή έγινε σύμφωνα με την κεντρική απόφαση, κάθε καλλικρατικός δήμος να έχει και ένα αστυνομικό τμήμα. Σύμφωνα μ' αυτή την αλλαγή, στο Αιγίνιο ως έδρα του δήμου Πύδνας - Κολινδρού θα λειτουργεί το ενισχυμένο Αστυνομικό Τμήμα. Στον κολινδρό, θα υπάρχει επί 24ώρου περιπολικό της αστυνομίας. 

2. Στην ίδια λογική, ο Αστυνομικός Σταθμός Πλαταμώνα υπάγεται πλέον στο Α.Τ. Λιτοχώρου. Διαφοροποίηση βέβαια υπάρχει στον εκτεταμένο δήμο Δίου - Ολύμπου καθώς τα Δημοτικά Διαμερίσματα Δίου, κλπ, που είναι πλησιέστερα της Κατερίνης θα υπάγονται στο Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης. 

3. Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών πλέον υπάγεται στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης. Δεν καταργείται, όπως εν πολλοίς έχει αφαιθεί να εννοηθεί αλλά έγινε εσωτερική διοικητική αναδιάταξη.

4. Το ίδιο ισχύει και για την Τουριστική Αστυνομία που πλέον θα υπάγεται στο Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης ως αυτοτελές τμήμα του. 

5. Το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας πλέον θα υπάγεται στο Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης και στην Τροχαία Κατερίνης, αναλόγως των διοικητικών αντικειμένων.

Έτσι, τα 64 άτομα του ανθρώπινου δυναμικού που εξοικονομούνται, πλέον ενισχύουν τις κεντρικές υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας.

http://www.epirroes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου