ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

22/7/16

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ:ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ......ΦΩΤΟ

Μία χρυσή ακτή, πάνω από 100 ξενοδοχεία, δεκάδες beach bars και ένα «ιστορικό» κλαμπ υπόσχονται μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ξεφαντώματος.

Σε απόσταση λιγότερη της ώρας από τη Θεσσαλονίκη, στους πρόποδες του Ολύμπου, βρίσκεται η Παραλία Κατερίνης, που με τη χρυσή ακτή της, την πληθώρα επιλογών για διασκέδαση και την έντονη ζωή της δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κορυφαίους – νησιωτικούς και μη – θερινούς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας.

Με «όπλο» τις χαμηλές τιμές διαμονής (η μέση τιμή διανυκτέρευσης είναι 50 ευρώ για δίκλινο δωμάτιο), την εύκολη πρόσβαση μέσω της Εθνικής Οδού και τον «παλμό» που δίνουν οι χιλιάδες ξένοι τουρίστες (κατά κύριο λόγο Βαλκάνιοι) η Παραλία Κατερίνης αποτελεί μια ιδανική επιλογή για τους βορειοελλαδίτες – και όχι μόνο – νέους που θέλουν να ξεφαντώσουν οικονομικά φέτος το καλοκαίρι.

Στα τρία χιλιόμετρα της ακτής στην Παραλία Κατερίνης (που κάθε χρόνο παίρνει γαλάζια σημαία) λειτουργούν δεκάδες beach bars, τα οποία «βουλιάζουν» τα Σαββατοκύριακα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μία ημέρα του Αυγούστου βρίσκονται στην περιοχή πάνω από 50.000 λουόμενοι.


Οι επισκέπτες της Παραλίας, αφού κάνουν τη βουτιά τους στα καταγάλανα νερά, έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν ποιοτικό και κυρίως οικονομικό φαγητό σε κάποια από τις ταβέρνες και εστιατόρια, που προσφέρουν κάθε είδους πιάτα με εκλεκτά τοπικά προϊόντα και θαλασσινά που ψαρεύουν οι ψαράδες της περιοχής.

Μετά το φαγητό και αφού κάνουν τη βόλτα τους στον κεντρικό πεζόδρομο του οικισμού για ψώνια σε κάποιο από τα πολλά τουριστικά καταστήματα, έρχεται η ώρα του... ξεφαντώματος. Ξεκίνημα για κοκτέιλ δίπλα στο κύμα για «ζέσταμα» και η συνέχεια στο ιστορικό πλέον κλαμπ «Gold» που κλείνει φέτος 20 χρόνια λειτουργίας και διοργανώνει πλήθος events με γνωστούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες προσφέροντας ξέφρενο χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι λάτρεις του πολιτισμού μπορούν να συνδυάσουν τη διασκέδασή τους με συμμετοχή σε πλήθος δρώμενων, όπως το Φεστιβάλ των Μουσών, που διοργανώνεται για πρώτη χρονιά στην Παραλία, το Φεστιβάλ Ολύμπου, αλλά και το Φεστιβάλ Φολκλόρ.
Αξιοσημείωτο είναι πως στην Παραλία Κατερίνης όλα τα «hot» μέρη βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής μεταξύ τους, χωρίς να χρειάζεται αυτοκίνητο. Είναι ενδεικτικό πως το πιο απομακρυσμένο σημείο της περιοχής απέχει μόλις 400-500 μέτρα από τη θάλασσα.
Σέρβοι τρεις στους δέκα τουρίστες

Στην περιοχή λειτουργούν περί τα 170 ξενοδοχεία, από τα οποία τα 110 είναι μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας Κατερίνης (σύνολο περίπου 5.000 κλίνες), καθώς και περίπου 190 επιχειρήσεις παροχής ενοικιαζόμενων δωματίων (περίπου 8.000 κλίνες). Σύνολο, δηλαδή, τουλάχιστον 13.000 κλίνες σε έναν προορισμό καθαρά τουριστικό, καθώς οι μόνιμοι κάτοικοί του μόλις μετά βίας ξεπερνούν τους 1.000.

Σε ό,τι αφορά τις εθνικότητες των τουριστών που επιλέγουν την Παραλία Κατερίνης για τις διακοπές τους, τη μερίδα του λέοντος (περίπου 30%) κατέχουν οι Σέρβοι και ακολουθούν οι Ρουμάνοι (20%) και οι Βούλγαροι (15%), ενώ οι υπόλοιποι τουρίστες προέρχονται από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, όπως η Τσεχία, η Ουγγαρία και η Πολωνία. Η πλειονότητα τους είναι οικογένειες με παιδιά, που μένουν κατά μέσο όρο 5-7 ημέρες.

Οι περισσότεροι Έλληνες, όπως και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας (πχ Χαλκιδική) επιλέγουν την αυθημερόν εκδρομή, χωρίς διανυκτέρευση. Ωστόσο, η Ένωση Ξενοδόχων της περιοχής απευθύνει κάλεσμα την ελληνική νεολαία να επισκεφθεί για ένα τριήμερο την Παραλία Κατερίνης, να γνωρίσει τη μοναδική φιλοξενία των κατοίκων και να «παρτάρει» μέχρι το πρωί.

Ειδικά για τους Θεσσαλονικείς η πρόσβαση στην Παραλία είναι ιδιαίτερα οικονομική και χωρίς... διόδια για όσους επιλέξουν τα ΚΤΕΛ Πιερίας, που προσφέρουν καθημερινά δρομολόγια, με το εισιτήριο να κοστίζει μόλις 12 ευρώ με επιστροφή (10:00 – 13:00 – 18:30 – 21:30 μετάβαση και 8:30 – 11:30 – 17:00 – 20:00 επιστροφή).

Μία δοκιμή θα σας πείσει ότι η Παραλία Κατερίνης είναι ένας «καυτός» καλοκαιρινός προορισμός για μία ολιγοήμερη απόδραση και σίγουρα θα την επισκεφθείτε ξανά.
Το ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας Κατερίνης διοργάνωσε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο fam trip για τους Έλληνες δημοσιογράφους, κατά το οποίο γνωρίσαμε την εκλεκτή κουζίνα και την ξέφρενη διασκέδαση που προσφέρει η περιοχή.

Στιγμιότυπο από το γεύμα στην παραλία που διοργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων. Από αριστερά: ο αντιπρόεδρος της Ένωσης, Γιάννης Γκατζής, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κ.Μακεδονίας, Αλέξανδρος Θάνος και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας, Γιώργος Ζωγράφος


Φωτογραφικό Υλικό από την Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας Κατερίνης και τη δημοσιογράφο Εύα Τσαουσίδου (Όμορφα Ταξίδια).

Πηγή: http://www.voria.gr/article/paralia-katerinis-idanikos-proorismos-diaskedasis-gia-tous-neous

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου