ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

30/6/16

ΣΤΟ ΤΑΡΤΑΡΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ…..ΜΑΖΙΚΗ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Τόνους μελάνι ξοδεύτηκε από τα επιτελεία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για να συγκαλύψουν την άγρια επίθεση, που δέχονται οι συνταξιούχοι της χώρας μας.


Ψέματα και μόνο ψέματα, από μια κυβέρνηση που μόνο με αυτά στέκεται εκεί που είναι, σαν τις προηγούμενες που έχουμε γνωρίσει.

Ποια δικαιότερη ανακατανομή συντάξεων έγινε και δεν το καταλάβαμε, όπως έλεγε ο κύριος Κατρούγκαλος, με το νομοσχέδιο κόλαφος, που έφερε στην βουλή για την ασφάλιση και τις συντάξεις και στήριξαν με σθένος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στον νομό μας, ( κυρία Μπέττυ Σκούφα και κύριοι Αστέριος Καστόρης, Χάρης Τζαμακλής) με άρθρα και κείμενα τους.

Η αλήθεια είναι αμείλικτη και πικρή, για τους συνταξιούχους όλων των ταμείων της χώρας μας, όταν από τα γκισέ των τραπεζών και τα ΑΤΜ, έβλεπαν της νέες αποδοχές τους, όταν πήγαν να πάρουν την συντάξει τους, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου. Περικοπές στις ήδη πετσοκομμένες συντάξεις και στους ήδη χαμηλοσυνταξιούχους, με πρώτους αυτούς που έπαιρναν το (ΕΚΑΣ) στο ΙΚΑ, μείωση 30 % σε συντάξεις, μέσα από της μειώσεις, επικουρικών και μερισμάτων, σε Ελεύθερους Επαγγελματίες και συνταξιούχους του Δημοσίου.

Πρόκειται για κυριολεκτική σφαγή των απόμαχων της δουλειάς, που σαν εύκολη λεία και αυτή η κυβέρνηση, που θα τους επανέφερε τα (δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, επιδόματα καλοκαιρινής αδείας), που έχασαν από της προηγούμενες κυβερνήσεις και τα << μνημόνια>>. Για αυτό ψηφίστηκε εξάλλου από πολλούς συνταξιούχους αυτή η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπουν να συνεχίζεται αμείωτα το καταστροφικό αυτό έργο, οδηγώντας στην εξαθλίωση, χιλιάδες συνταξιούχους της χώρας μας.

Το παράδοξο είναι, όχι τόσο για τον υποφαινόμενο και πολλούς χιλιάδες άλλους συμπολίτες μας θα έλεγα. Ότι όλα αυτά τα κάνει, μια κυβέρνηση, που θέλει να επικαλείται κάποιο πλεονέκτημα, μιας << αριστεράς>>.

Την να την κάνω την δεξιά, όταν έχω τέτοια αριστερά, έλεγε την δεκαετία του 70, ένας από τους πιο ισχυρούς κεφαλαιοκράτες της Ιταλίας, ο Ανιέλι, για τους αντίστοιχους συριζαίους της εποχής, στην Ιταλία.

Ο φερετζές αυτής της απάτης τους, έχει πέσει προ πολλού και περισσότερος κόσμος καταλαβαίνει, τον χαρακτήρα και την αποστολή του ΣΥΡΙΖΑ στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Κάνει καλύτερα την βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του συστήματος, της Ε.Ε., του κεφαλαίου, γιατί έχει μεγαλύτερη ικανότητα να χειραγωγεί εργατικές – λαϊκές δυνάμεις και κλείνει όλες της υποθέσεις, που είχαν ανοίξει οι προηγούμενοι και δεν ολοκλήρωσαν ( βλ. ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό).

Για αυτό εξάλλου, παίρνει όλα τα εύσημα από αξιωματούχους της Ε.Ε. και εκπροσώπους της πλουτοκρατίας στην χώρα μας και όχι μόνο. Που τον ενθαρρύνουν να συνεχίσει σε αυτή την κατεύθυνση, με πιο γρήγορους ρυθμούς, για να είναι πιο αποτελεσματικός. Αποτελεσματικός για το κεφάλαιο και τα κέρδη τους, που αναπαράγονται και αυξάνονται, μέσα από τα συντρίμμια, των εργατικών – λαϊκών – κοινωνικών – συνταξιοδοτικών -μισθολογικών δικαιωμάτων.

Ο χρόνος μπροστά μας υπάρχει, για να οργανώσουμε με καλύτερους όρους, την εργατική – λαϊκή πάλη, για την αντεπίθεση. Καμία απογοήτευση, καμιά μοιρολατρία, ώρα ευθύνης και μάχης.

Όσο δίνουμε ανάσες, σε ένα σύστημα που προ πολλού, έχει φάει τα ψωμιά του, τόσο ο δρόμος, για τον λαό και τα δικαιώματα του, θα είναι κόλαση. Το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, θέλουν να σώσουν με τα μνημόνια και της πολιτικές της Ε.Ε., τα αστικά κόμματα Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, ΠΟΤΑΜΙ, ΛΕΒΕΝΤΗΣ, Ο ΣΥΡΙΖΑ. Και οι καινούργιες πιρουέτες που ξεπήδησαν από αυτόν όπως το κόμμα του Λαφαζάνη και το κόμμα της Κωνσνταντινοπούλου, που είχαν δώσει την <<ψυχή>> τους, για να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, συμμετέχοντας, οι ίδιοι κυριολεκτικά, στις ψεύτικες προσδοκίες, που μοίραζε ο ΣΥΡΙΖΑ, για την υφαρπαγή της λαϊκή ψήφου, για να έρθει στην Εξουσία.

Τώρα από άλλους ρόλους, μέσα από τα κόμματα που συγκρότησαν, Λαφαζάνης, Κωνσταντινοπούλου, συνεχίζουν να τρέφουν αυταπάτες στον λαό, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν έρθει στην εξουσία. Αφού συνεχίζουν να καλλιεργούν, την οπορτουνιστική άποψη, ότι χωρίς σύγκρουση με το κεφάλαιο και την Ε.Ε., μπορούν να ασκηθούν φιλολαϊκές πολιτικές.

Ελπιδοφόρος είναι ο αγώνας, που γίνεται με ταξικούς όρους, με ταξική αντιπαράθεση, ενάντια στο κεφάλαιο, τους πολιτικούς τους υπηρέτες.

Για αυτό πρέπει να δυναμώσει η ταξική συσπείρωση των εργαζομένων, να δυναμώσουν οι αγώνες , να διευρυνθεί η λαϊκή συμμαχία, που θα δίνει καθημερινά αποτελεσματικούς αγώνες, για την απόκρουση, αντιλαϊκών, πολιτικών, επιλογών, για αγώνες διεκδικητικούς, που θα παίρνει υπόψη της σύγχρονες, κοινωνικές, λαϊκές, ανάγκες. Αγώνας που θα ανοίγει παράλληλα, τον δρόμο διεξόδου για τον λαό, ενάντια στα μονοπώλια , τους καπιταλιστές, για την εργατική – λαϊκή εξουσία, αποδεσμευμένη από την ληστρική Ε.Ε, με κοινωνικοποιημένα τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, τα μονοπώλια.

Αυτός είναι ο δρόμος, που πρέπει να ακολουθήσει ο λαός, που τον κάνει πρωταγωνιστεί των εξελίξεων και όχι θεατή που αναθέτει σε άλλους να του λύνουν ζητήματα. Δρόμος για αξιοπρέπεια, πραγματική ελευθερία, για την λαϊκή ευημερία και κοινωνική πρόοδο.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, σε όλα τα επίπεδα, αποτελεί εγγύηση και μονόδρομος για τα λαϊκά συμφέροντα και δικαιώματα.

Σαββίδης Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου