ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

28/5/16

ΠΙΕΡΙΚΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΓΛΩΣΣΑ: ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΡΑΝΗΣ: "ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΕΙ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΑΣ"!

"Σας ευχαριστούμε Έλληνες. Η ιστορία θα θυμηθεί τη φιλοξενία σας". Μ' αυτό το σύνθημα, γραμμένο πάνω σε ένα πανί, αποχαιρέτησαν την Κατερίνη οι πρόσφυγες που έμειναν για 58 ημέρες στον καταυλισμό της Χράνης του Δήμου Κατερίνης. 58 τελικά ημέρες και όχι 1 εβδομάδα όπως ήταν η αρχική πρόβλεψη για τη διαμονή τους. 

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης ν. Πιερίας, που κλήθηκε να βοηθήσει στην υποδοχή των προσφύγων στο νομό μας, επέλεξε τον οικισμό της Χράνης όπου ανιδιοτελώς για 58 ημέρες υπηρέτησε μικρά παιδιά, αρρώστους, οικογένειες και κάθε ανάγκη που προέκυπτε. Και έδωσαν δείγματα γραφής. Γιατί κι αν ακόμη ήταν ένας καταυλισμός με τέντες, όλα λειτουργούσαν ρολόι και οι υπεύθυνοι φρόντισαν πέρα από τις βασικές ανάγκες, σε τροφή, νερό, ύπνο, ανάγκες όπως η διασκέδαση των παιδιών, η επικοινωνία με τις οικογένειές τους, η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Κατά κοινή ομολογία ήταν από τους αρτιότερους καταυλισμούς που λειτούργησαν στη χώρα.

Το παρακάτω σχόλιο ανήκει στο μέλος της Ομάδας Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη: "Μετά από 58 μέρες άδειασε η Χράνη. Πίσω έμεινε μονάχα τούτο το πανί να μας θυμίζει πως κάποιοι έμαθαν να λένε κι ένα ευχαριστώ. Ένα ευχαριστώ σε όσους ήταν εκεί μαζί τους, σε όσους έδωσαν από το υστέρημά τους κι από το χρόνο τους, σε όσους τόσο καιρό, με φυσική παρουσία ή μη, έδειξαν ενδιαφέρον για τις ζωές αυτών των ανθρώπων. Basel Abazli, Bachir Heussien, Hilal Hilal, Hamza Khaled, Musaab Abazli, Mohammad Ataa ALhosriyah Anas Jableh, Mahmood Mahdawee και όλοι οι υπόλοιποι, να πάτε στο καλό και σας εύχομαι να βρείτε το δρόμο σας. Αν ποτέ κάποιος βρεθεί στο δρόμο σας κι έχει ανάγκη, πολύ απλά, βοηθήστε τον".
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Σημειώνεται ότι η φωτογραφία είναι του Γιώργου Οικονομίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου