ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

14/2/16

Η ΠΙΕΡΙΚΗ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ: Ποιοι δήμοι της χώρας μας δικαιούται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα!

Την 1η Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων για συμμετοχή στο πιλοτικό πρόγραμμα που αφορά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εργασίας στο πρόγραμμα αναμένεται να ενταχθούν 42.000 νοικοκυριά.


Στο πρόγραμμα θα ενταχθούν 17 επιπλέον δήμοι, συνολικά δηλαδή σε 30 δήμους και οι δαπάνες από 30 εκ. ευρώ αυξάνονται στα 80 εκ. ευρώ. Η επιλογή των δήμων θα γίνει με βάση τον πληθυσμό των περιφερειών. Για παράδειγμα στην Αττική αυτή τη φορά δεν θα υποστηριχθεί μόλις ένας δήμος (Καλλιθέα), αλλά τόσοι που θα αντιστοιχούν στο 1/3 του συνόλου. Στο δεύτερο σκέλος της προετοιμασίας για το πρόγραμμα θα δοθεί σημασία στα ποσοστά φτώχειας και ανεργίας ανά περιοχή, ώστε σε κάθε Περιφέρεια να επιλεχθούν οι φτωχότεροι των Δήμων, εκείνοι δηλαδή που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.Για την ομαλή εφαρμογή του προγράμματος, μέχρι την 1η Απριλίου που ξεκινούν οι αιτήσεις, θα έχει γίνει επίσης η κατάλληλη επιμόρφωση σε δήμους και ΚΕΠ. Τα ΚΕΠ θα έχουν ως αρμοδιότητα να βοηθούν τους πολίτες να εισάγουν την αίτηση και οι δήμοι να διασταυρώνουν τα στοιχεία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου