ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

4/9/15

Ο Ξεχασμένος εθελοντισμός

Στην πανσέληνο της 29ης Αυγούστου έγινε συναυλία στην Αρχαία Πύδνα.Για πρώτη φορά δεν υπήρχε πρόβλημα πάρκιγκ. Παρά την μεγάλη προσέλευση θεατών ο δρόμος Μακρυγιάλου-Αλυκών ήταν ελεύθερος και εθελοντές από τον Μακρύγιαλο με κέφι και ευγένεια οδηγούσαν τα αυτοκίνητα σε διπλανά χωράφια. Έτσι λοιπόν κάποιος σε ένα λεπτό παρκάριζε και βρισκόταν στην συναυλία.
Αυτή η...

διαδικασία ανέδειξε για άλλη μια φορά την αξία του εθελοντισμού που είναι ξεχασμένος και παραμελημένος. Και δεν υπάρχουν σχετικά προγράμματα όχι γιατί δεν υπάρχει κόσμος.Απλά η Τοπική Αυτοδιοίκηση, που είναι η αρμοδιότερη, δεν ασχολείται γιατί χρειάζονται δυο απλές προϋποθέσεις που δεν τις πληρεί: Tο μεράκι που θα εμπνέει και η οργανωτική δουλειά. Οι νέοι άνθρωποι που εκ φύσεως είναι αισιόδοξοι, τους αρέσει να συμβάλουν και να συμμετέχουν σε δρώμενα που αφορούν τη ζωή τους. Χρειάζονται όμως ενέργειες από αρμόδιους. Η Τοπική Κοινότητα και οι Σύλλογοι του Μακρυγιάλου (Οι κατάλληλοι φορείς δηλαδή)σ’ αυτή την εκδήλωση ,αλλά και στον αγώνα δρόμου του Αποστόλου Παύλου έδειξαν το πώς γίνεται.
Οι τομείς δράσης είναι πολλοί. Πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθαριότητα, αναβάθμιση δημόσιων χώρων, αλληλεγγύη σε συνανθρώπους με προβλήματα, ενημέρωση για τήρηση κανονισμών, μικρές τεχνικές παρεμβάσεις επισκευών δημόσιων κτιρίων και χώρων, εκθέσεις τοπικών προϊόντων, πανηγύρια, διαδηλώσεις, τουρισμός, χώροι αναψυχής… Άκρη δεν έχει.
Η Εμποροπανήγυρης Αιγινίου είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι χρειάζονται καλύτερες συνθήκες. Ενημέρωσή τους λοιπόν, επίβλεψη μη κατάληψης ελεύθερων χώρων, αντιμετώπιση προβλημάτων λειτουργίας και πολλά ακόμη μπορούν να υλοποιηθούν έστω και επι μέρους από εθελοντές. Όμως δεν θα γίνει ούτε αυτό…
4-9-15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου