ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

21/5/15

Αλλαγές στον Καλλικράτη. Το νέο τοπίο στον δήμο Δίου Ολύμπου.

Όπως  δείχνουν  τα  πράγματα έχουν δρομολογηθεί  ήδη  οι  αλλαγές   στην  χωροταξική δομή των  δήμων  αφού από  πολλά  κυβερνητικά χείλη ομολογείται  έντονα  η αλλαγή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.  Όσον αφορά  λοιπόν το δήμο Δίου Ολύμπου και σύμφωνα  με τα   καινούργια δεδομένα που θα υπάρξουν,  προβλέπεται η  απόσχιση του πρώην δήμου Δίου και η δημιουργία ενός  νέου δήμου με χωριά του πρώην δήμου Πέτρας χωρίς αλλαγή στην ονομασία  μιας και το όνομα  ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ  το αποδέχονται όλοι.
 Ασφαλείς  λοιπόν πληροφορίες  από το Δήμο Δίου Ολύμπου μας  λένε πως ο νυν δήμαρχος κος Δημόπουλος  θα είναι και  πάλι  υποψήφιος,  αυτή  τη φορά στο  νέο αυτό δήμο  όπου και η γενέτειρά  του (Βροντού)  και  προβλέπεται να κάνει περίπατο αφού Παπαστεργίου και Παπαχρήστος  ο καθένας από την μεριά του κοιτάνε αλλού.  Εκεί όμως  που από ότι φαίνεται θα  «βγουν μαχαίρια» είναι  από Λιτόχωρο και  κάτω  που θα ονομαστεί κατά πάσα πιθανότητα ΔΗΜΟΣ ΟΛΥΜΠΟΥ.  Λάππας Νίκος  και  Ζτάνης Γιώργος   φαντάζουν τα  φαβορί στην κούρσα του χρίσματος από την παράταξη που κυβερνάει σήμερα  το δήμο ,  κόντρα στον επικεφαλής της σημερινής μείζονος αντιπολίτευσης  Γιώργο  Φαρμάκη,  ο οποίος μπορεί ακόμα  δημόσια να μην έχει ανοίξει τα χαρτιά του αλλά όπως διαβεβαιώνουν σύμβουλοί  του θα είναι και πάλι υποψήφιος ανεξαρτήτως  τυχόν  αλλαγών. Μάλιστα  δεν αποκλείεται  αν υπάρξουν  τα νέα  δεδομένα να φανεί  και πάλι στο προσκήνιο  για τον δήμο Ολύμπου  ο πρώην δήμαρχος Γ. Παπαθανασίου,  αφού είναι γνωστό σε όλους ότι   πάντα  του προκαλούσε  ένα  είδος αναφυλαξίας  η ενότητα του Δίου την  οποία θεωρεί βαρίδιο για τον σημερινό δήμο. Αυτά για την ώρα είναι τα νέα δεδομένα τουλάχιστον για τον νότιο δήμο  του νομού μας  και μη πει κανείς  ότι είναι πολύ νωρίς να ανοίξει μια τέτοια  συζήτηση,  διότι αν υλοποιηθεί η αλλαγή του Καλλικράτη τότε θα έχουμε   εκλογές στα τέλη του 2018 και  όχι το καλοκαίρι   του 2019. Πράγμα που σημαίνει πως σε λίγους  μήνες και με το που θα μπει το 2016 θα αρχίσουν οι ζυμώσεις  και οι διεργασίες. Ας μην ξεχνάμε εξ άλλου ότι τους  Έλληνες και ιδίως τους Πιεριείς   δώστους  δημοτικές εκλογές και  πάρτους  την ψυχή !!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου