ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

26/4/15

Η κατοχή κινητού στις πανελλαδικές εξετάσεις ισοδυναμεί με μηδενισμό του γραπτού ακόμη και αν δεν είναι σε λειτουργία, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η εκπαιδευτική νομοθεσία αναφέρει ότι οι μαθητές κατά την είσοδό τους στην αίθουσα εξετάσεων δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό (το λεγόμενο blanco), κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών, κ.λπ. Σε περίπτωση που βρεθούν στην κατοχή τους τα επίμαχα αντικείμενα το γραπτό μηδενίζεται.


Το ΣτΕ ήρθε να βάλει τη σφραγίδα του στην διαδικασία με αφορμή τον μηδενισμό δύο γραπτών μαθητών, ενός σε Γενικό Λύκειο της Βούλας Αττικής και ενός σε Γενικό Λύκειο στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, που εντοπίστηκαν με κινητό την ώρα που πήγαιναν στην τουαλέτα.

Οι δύο μαθητές προσέφυγαν στην Διοικητική Δικαιοσύνης και δικαιώθηκαν. Ωστόσο, τόσο ο υπουργός Παιδείας, όσο και η Γενική Επίτροπος της Επικρατείας των Διοικητικών Δικαστηρίων άσκησαν έφεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας υπέρ του νόμου κατά των δύο επίμαχων εφετειακών αποφάσεων

Οι επίμαχες αποφάσεις του ΣτΕ έχουν νομολογιακό χαρακτήρα για την αντιμετώπιση παρόμοιων υποθέσεων από τα Διοικητικά Δικαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου