ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

19/12/14

Εμπλοκή με το Μουσείο Μακρυγιάλου; ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

Αρνητικό φέρεται να είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) στο ενδεχόμενο να είναι επισκέψιμο για το κοινό ή Μουσειακή Αποθήκη στο Μακρύγιαλο.
Την Πέμπτη το απόγευμα, συνεδρίασε το Συμβούλιο Μουσείων στην Αθήνα, όπου μεταξύ των θεμάτων ήταν και η έγκριση ή μη οριστικής μουσειολογικής και μουσειογραφικής μελέτης της «Επισκέψιμης Μουσειακής Αποθήκης στο Μακρύγιαλο Πιερίας», Π.Ε. Πιερίας, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Το Συμβούλιο, ήταν θετικό στην δημιουργία επισκέψιμου χώρου, αλλά σε πολύ λιγότερα τετραγωνικά, κάτι που φαίνεται να προκαλεί αντιδράσεις.
Στη βόρεια Πιερία, τα τελευταία χρόνια έχουν έρθει στο «φως» σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα πολλά από τα οποία φιλοξενούνται στο Μουσείο της Θεσσαλονίκης. Πάγιο αίτημα της Πιερικής κοινωνίας, ήταν η δημιουργία μουσείου στην περιοχή, ώστε να αναδειχθούν τα ευρήματα στον τόπο τους.
Τελικώς, πριν από λίγα χρόνια βρέθηκε μια μέση λύση η οποία προέβλεπε την κατασκευή «μουσειακής επισκέψιμης αποθήκης».
Με την τελευταία απόφασή του το ΚΑΣ, για άγνωστους λόγους (αφού δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ενημέρωση και ο αρμόδιος διευθυντής ήταν σε σύσκεψη) αποφάσισε να περιορίσει ακόμη περισσότερο τον επισκέψιμο χώρο της αποθήκης.
Οι δυσάρεστη εξέλιξη, απασχόλησε και τη Δημοτική Αρχή Πύδνας-Κολινδρού η οποία σε σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες, εξετάζει τρόπους αντίδρασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου