ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

24/11/14

Ενημέρωση για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Λιτόχωρο

Στις στερημένες από χαμόγελο και αισιοδοξία μέρες μας, οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές με τη λάμψη και τη φαντασμαγορία που συνηθίσαμε, φαντάζουν σαν «κακόγουστο αστείο». Ίσως για κάποιους μπορεί να αποτελούν και μια ακόμη αιτία θλίψης και απογοήτευσης.
Είναι κοινό μυστικό πια, πως όλοι αναζητούμε μια χαραμάδα φωτός, μια αχτίδα ελπίδας, μια μικρή αφορμή για λίγη χαρά. Και επίσης, κοινό μυστικό είναι πως μεμονωμένες προσπάθειες, υστερόβουλες πρωτοβουλίες, διασπαστικές ενέργειες ναυαγούν και τη πιο φιλότιμη δράση. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως μόνο με τη συνεργασία που στηρίζεται στη θετική διάθεση, την καλή προαίρεση και το ελεύθερο μυαλό, μπορούμε να προχωρήσουμε.

Σίγουρα μας χωρίζουν πολλά. Ακόμα και με τον ίδιο μας τον εαυτό δεν τα βρίσκουμε. Όμως αν αναλογισθούμε τις ανθρώπινες ανάγκες που μας ταυτοποιούν, ερχόμαστε πολύ κοντά ο ένας στον άλλο. Μια από τις βασικές σκέψεις που μπορεί να μας φέρει πολύ κοντά είναι πως είμαστε συγκάτοικοι σ’ έναν τόπο που συνηθίσαμε να λέμε πως διαθέτει την πρόκριση, χωρίς να προκρίνουμε την καθημερινότητά μας. Κι ένας από τους λόγους είναι πως οι περισσότεροι είμαστε παρατηρητές, με τη διαστροφή της εσωστρέφειας και της κριτικής, που μαυρίζει ακόμα περισσότερο τις ζωές μας.

Ας βγούμε έξω, ας ξεβολευτούμε, ας τσαλακωθούμε κι όταν βιώσουμε τη συμμετοχή, η κριτική θα δώσει τη θέση της στην αυτοκριτική, που είναι εγγύηση για πρόοδο και εξέλιξη. Το σίγουρο είναι πως θα γεμίσουμε ψυχικά το κενό που απλώνει μέσα μας ο εγωισμός, η ματαιοδοξία, ο φθόνος. Γιατί με την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη και την ανυστερόβουλη προσφορά μπορούμε να παλέψουμε την ανάπηρη ανθρώπινη φύση μας.

Αυτές τις μέρες ξεκίνησε κάτι στο χωριό. Ξεκίνησε από το Δήμο. Θα μπορούσε να έχει ξεκινήσει από άλλο φορέα. Ξεκίνησε από μια ομάδα εθελοντισμού, σαν δράση κινητοποίησης όλων μας σε έναν κοινό σκοπό. Να μας φέρει πιο κοντά, για να κάνουμε την καθημερινότητά μας πιο όμορφη.

Να προβάλει τις δράσεις των Συλλόγων και φορέων, αλλά κυρίως να δώσει λόγο και ρόλο στον καθένα. Για το σκοπό αυτό ορίστηκε μια ολιγομελής επιτροπή που θα έχει γνωμοδοτικό και κυρίως οργανωτικό χαρακτήρα. Σίγουρα θα μπορούσαν να είναι άλλα άτομα στην επιτροπή. Αν όμως, μπούμε όλοι συνειδητά στην ευρύτερη ομάδα συμμετοχής, προσφοράς και αλληλεγγύης, δεν θα υπάρχει κίνδυνος μονομέρειας από την επιτροπή, που εξάλλου θεωρούμε πως πρέπει διαδοχικά να αλλάζει σύνθεση για να υπάρχει πλουραλισμός και άμιλλα.

Το πείραμα ξεκινά με τις Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις και στόχευση την κατάθεση των ντόπιων δεξιοτήτων μικρών και μεγάλων για τη δημιουργία ελπίδας και ανάτασης. Το αεράκι αισιοδοξίας που σήκωσαν οι δυο πολυάριθμες συνελεύσεις (Τετάρτης 12/11 και Τρίτης 19/11) μπορεί να εξελιχθεί σε τσουνάμι αλλαγών, με τη μαζική συμμετοχή σε ποικίλες δράσεις, κάνοντας τη ζωή μας όμορφη. Οι πρώτες εκδηλώσεις ας γίνουν η αφετηρία για δράσεις εθελοντισμού κάθε συμπολίτη μας, κάθε ηλικίας.

Ο σπόρος έπεσε, μένει τώρα να αποδείξει το Λιτόχωρο έμπρακτα, πόσο γόνιμο είναι το έδαφός του για να καρποφορήσει, απομακρύνοντας τα ζιζάνια της καχυποψίας, της επίκρισης, της αντιπαλότητας, του διχασμού.

Απο την επιτροπή
Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 20112014 42657 μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου