ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

17/10/14

Μαθήματα Βρετανικής αγένειας από την υφυπουργό Πολιτισμού: «Δεν κλέψαμε τα Μάρμαρα του Παρθενώνα…Εδώ τα βλέπουν δωρεάν»


Τα ασυμμάζευτα προσπαθεί να μαζέψει η Βρετανική κυβέρνηση μετά το διεθνή αντίκτυπο που είχε η επίσκεψη της Αμάλ Κλούνεϊ στην Αθήνα και τα διεθνή δημοσιεύματα περί του δίκαιου αιτήματος της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Το θέμα έφερε στη βρετανική βουλή ο βουλευτής των Φιλελεύθερων Δημοκρατικών Άντριου Τζορτζ και η συζήτηση που ακολούθησε, απείχε κατά πολύ από το χαρακτηριστικά της ευγένειας που διακρίνουν τους Βρετανούς.
Ρεσιτάλ, έδωσε η υφυπουργός η υφυπουργός Πολιτισμού, Έλεν Γκραντ, η οποία είπε πώς: «Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι η Ουνέσκο θέλει να μεσολαβήσει για τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Θα λάβουμε υπόψη μας αυτήν την πρόταση και θα απαντήσουμε εν καιρώ».

Στη συνέχεια, δεν δίστασε να αφήσει αιχμές για το Μουσείο της Ακρόπολης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στο Βρετανικό, οι επισκέπτες θαυμάζουν τα εκθέματα δωρεάν. «Είναι ξεκάθαρο ότι τα γλυπτά ανήκουν νόμιμα στο Βρετανικό Μουσείο, στο οποίο έχουν πρόσβαση όλοι και μάλιστα δωρεάν».

Σε ό,τι αφορά τις τοποθετήσεις των δυο βουλευτών ότι τα γλυπτά έχουν κλαπεί, δεν τις άφησε ασχολίαστες, απαντώντας με απίστευτο θράσος: «Αλλά θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι υπάρχει εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των κυβερνήσεων της Ελλάδα και της Βρετανίας. Το θέμα συζητήθηκε πολύ πρόσφατα, στις αρχές Οκτωβρίου, στα κεντρικά γραφεία της Ουνέσκο στο Παρίσι».

Δείτε επίσης αναλυτικό ρεπορτάζ για τη συζήτηση στη Βρετανική Βουλή σχετικά με το αίτημα της Ελλάδας για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στο: «Είναι ντροπή τα κλεμμένα λάφυρα από την Ελλάδα να κάνουν παρέλαση στο Βρετανικό μουσείο»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου