ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

31/10/14

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 1-7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Από το 1996 στη χώρα μας έχει καθιερωθεί η πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρη (1-7) ως Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού.

Το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού θηλασμού είναι «ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ: Νίκη Για Τη Ζωή!».
Οι...
γενικότεροι στόχοι της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού είναι:
1. Η αναγνώριση των κινδύνων που ενέχει αλλά και των ευκαιριών που παρέχει η παγκοσμιοποίηση για τις πρακτικές του μητρικού θηλασμού.
2. Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η παγκόσμια επικοινωνία για την ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας αλλά και του κοινού όσον αφορά στα πλεονεκτήματα του μητρικού θηλασμού και στα μειονεκτήματα της τεχνητής διατροφής.
3. Η προαγωγή του μητρικού θηλασμού και η πραγματοποίηση δράσεων στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Στρατηγικής για τη διατροφή του νεογνού και του νηπίου.
4. Η πιστή εφαρμογή του Διεθνούς Κώδικα Εμπορίας Υποκατάστατων του Μητρικού Γάλακτος και υλοποίηση σχετικών Αποφάσεων της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας.
5. Η δράση για τη δημιουργία συμμαχιών με άλλα πολιτικά και κοινωνικά κινήματα που αγωνίζονται για παγκόσμια δικαιοσύνη, ειρήνη και υγεία για όλους.
6. Η ολοκληρωμένη ενημέρωση και η ενδυνάμωση όλων των μελών της οργανωμένης κοινωνίας προκειμένου να αναλάβουν δράση στην κοινότητα για την προστασία, προαγωγή και υποστήριξη του Μητρικού Θηλασμού.
Λειτουργεί πανελλαδική τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης του θηλασμού 10525 που στελεχώνεται από έμπειρο επιστημονικό προσωπικό, μαίες και παιδιάτρους και παρέχει ενημέρωση και συμβουλευτική σε θέματα θηλασμού. Η γραμμή λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00-17:00 και Σάββατο 10:00-14:00. Οι κλήσεις είναι εμπιστευτικές, με αστική χρέωση.


Επίσης, λειτουργεί ο ιστότοπος του συγχρηματοδοτούμενου έργου από το ΕΣΠΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ: ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΚΑΣΜΟΥ» στο www.epilegothilasmo.gr, που παρέχει έγκυρη πληροφόρηση στα θέματα μητρικού θηλασμού.
Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το Νοσοκομείο Κατερίνης διοργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη 05-11-2014 και ώρα 18:00 στο συνεδριακό κέντρο «ΕΚΑΒΗ» με ελεύθερη είσοδο.

Ο Διοικητής
Αστέριος Φαρμάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου