ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

28/7/14

ΚΑΛΕΣΜΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤOΡΩΝ -ΨΗΤΟΠΩΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ, η φοροεξόντωση μας με τους νόμους 4172,4174,4223 και με το νέο κώδικα...
δεοντολογίας καταργεί το αφορολόγητο. Επιβάλλεται φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ εισοδήματος. Επιβάλλονται τέλη επιτηδεύματος και αλληλεγγύης σε όλους τους επαγγελματίες. Επιβάλλεται στη μικρή επιχείρηση να έχει λογιστή σε καθημερινή βάση, μιας και τα πρόστιμα που προβλέπονται ακόμα και για την πιο απλή παράλειψη είναι εξοντωτικά.

Ταυτόχρονα τα χρέη προς το Δημόσιο συσσωρεύονται μαζί με τους φόρους και τα χαράτσια και οδηγούν σε πλειστηριασμούς επαγγελματικών χώρων και σπιτιών ενώ υλοποιείται και το μέτρο για κατασχέσεις με ηλεκτρονικό τρόπο από τραπεζικούς λογαριασμούς. Όλα αυτά διαμορφώνουν ένα εξοντωτικό πλαίσιο λειτουργίας της μικρής επιχείρησης. Οι δε χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες βρίσκονται στα όρια της εξόντωσης με τα νέα μέτρα και τα πρόστιμα. Κάνεις μας δεν πιστεύει ότι με 10,000€ εισόδημα και 5,000€ φόρο θα έχουμε μέλη, αν τώρα δεν οργανώσουμε την πάλη μας. Καλούμε τους συναδέλφους μας και τα υπόλοιπα σωματεία της ομοσπονδίας ΕΒΕ Πιερίας και γειτονικών νομών σε κοινή πορεία. Οι διάφοροι φορείς (Περιφέρεια Πιερίας , Δήμοι, Επιμελητήριο Ομοσπονδία Ε.Β.Ε.) να πάρουν θέση και να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας και διεκδικητικά.

ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ, η δημιουργία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών (Ανείσπρακτων) Οφειλών Κ.Ε.Α.Ο., λειτουργεί σαν ένας επιπλέον μηχανισμός εκβιασμού και κατασχέσεων, σε βάρος κυρίως των μικρών και αυτοαπασχολουμένων επαγγελματιών. Το 80% των οφειλών μας προς τον ΟΑΕΕ δημιουργήθηκε στην περίοδο της κρίσης που για τους επαγγελματίες στην εστίαση ξεκίνησε ακόμα από την εποχή των διατροφικών σκανδάλων(τρελές αγελάδες, γρίπη των πτηνών, νέα γρίπη κ.λ.π.). Οι επαγγελματίες που χρωστούν στο ταμείο κινδυνεύουν να χάσουν τα λεφτά πολλών χρόνων που έδιναν ως εισφορές, να χάσουν το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα, ενώ χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειες τους

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και καλούμε όλους τους φορείς να πάρουν θέση και να εκφράσουν αγωνιστικά την αλληλεγγύη τους για:

I) Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και επαγγελματικού χώρου. Να καταργηθούν τα Κ.Ε.Α.Ο. Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις.

II) Αποποινικοποίηση των οφειλών.

III) Πάγωμα των χρεών στους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

IV) Αφαίρεση των τόκων, των προσαυξήσεων και των προστίμων. Να μειωθούν δραστικά οι εισφορές. Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και επίδομα ανεργίας σε όλους που κλείνουν την επιχείρηση τους από αδυναμία συνέχισης ,αλλά και σε όλους τους ανέργους για όλο το διάστημα της ανεργίας.

V) Αποδέσμευση των δόσεων από τυχόν ρυθμίσεις από τις τρέχουσες εισφορές.

VI) Να θεωρηθούν όλα τα βιβλιάρια ασθενείας ανεξάρτητα από οφειλές.

VII) Να επιστραφούν τα δισεκατομμύρια € που κλάπηκαν από τα ταμεία.

VIII) Κρατική χρηματοδότηση του Ο.Α.Ε.Ε. στα 2/3 των εξόδων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

IX) Αφορολόγητο όριο στα 20,000€, οικογενειακό 40.000€ και 5.000€ για κάθε παιδί.

X) Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων μας ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος.

XI) Απαγόρευση των κατασχέσεων για χρέη προς το Δημόσιο, τον Ο.Α.Ε.Ε. , τις τράπεζες. Ακόμα ,απαλλαγή των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών από μέρους ή και το σύνολο των χρεών όταν πιστοποιηθεί μερική ή και η πλήρη αδυναμία αποπληρωμής αντίστοιχα.

XII) ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΕΡΟΥ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ, ΤΕΛΕΦΩΝΟΥ ΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΚΡΙΣΗ.




-Ο- -Η-

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ ΜΙΧΑΗΛ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΟΛΓΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου